Jordbærtærte

Massere af jordbær, marcipan og vaniljecreme – mums!

  • 150 gram Hvedemel
  • 100 gram Usaltet Smør
  • 50 gram Sukker
  • 0.5 stk Æg
  • 100 gram Smør
  • 0.5 stk Æg
  • 100 gram Mørk Chokolade, 55%
  • 2.5 deciliter Sødmælk
  • 0.5 stk Kagecreme
  • 2.5 deciliter Piskefløde 38%
  • 500 gram Friske Jordbær

Opskrift Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time. Fyld Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter. Pynt Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade. Creme Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten. Pynt med jordbær. Tips Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.