Kanelkage

BESKRIVELSE

Opskrift på verdens bedste kanelkage med kaffeglasur, som er svampet og og nem. Den er lavet med kærnemælk og er uden æg, hvilket gør den super svampet. Den holder sig god 3-4 dage og er faktisk bedst på 2. dagen. Kagen kan også sagtens fryses og så tages op, når den skal bruges.

INGREDIENSLISTE

  • Kage
  • 150 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1,5 tsk. natron
  • 170 g. hvedemel
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • Glasur
  • 50 g. smør
  • 225 g. flormelis
  • 3 spsk. færdiglavet kaffe
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 spsk. bagekakao

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål.
  3. Tilsæt kærnemælk, vaniljesukker, kanel og natron. Pisk godt med en elpisker.
  4. Tilsæt hvedemel og pisk det hele godt sammen.
  5. Smør en form (18×18 cm) med lidt smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen over i formen. Bages i ca. 25-35 min. Hold øje med den efter 20 minutter.
  6. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er den færdig.
  7. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  8. Nu skal glasur laves.
  9. I en lille gryde smeltes smør.
  10. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden ved lav varme. Juster til med kaffe eller vand til du har en flydende, ensartet glasur.
  11. Fordel glasuren på kagen.
  12. Lad glasuren sætte sig og lad hele kagen køle helt af.
  13. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter.