Cheesecake ❤

Cheesecake med jordbær er et sikkert sommerhit!

Jeg er vild med alle former for cheesecake og de seneste måneder har jeg eksperimenteret og testet mine opskrifter for at lave den lækreste cheesecake at dele med jer.

Det har været en sand fornøjelse og I får her en skøn cheesecake med jordbær. Skal kagen serveres samme dag den laves, så lav gerne en cirkel med jordbær i bunden af kiksekagen inden flødeostcremen hældes over. Det er så lækkert!

Indhold:

Kiksebund

  • 130 g digestive kiks
  • 60 g mandler, smuttede
  • 100 g smør

Flødeostcreme

  • 3 ark husblas
  • 500 g flødeost, naturel
  • 150 g græsk yoghurt 10 %
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang, kornene herfra

Jordbærgele

  • 2 ark husblas
  • 175 g jordbær, frosne
  • 1 dl vand
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 100 g sukker
  • den tomme vaniljestang fra flødeostcremen

Pynt

  • 100 g jordbær
  • 1 håndfuld frisk mynte

Derudover

  • 1 pakke kageplast

Fremgangsmåde:

Kiksebund
Kør kiks og mandler fint i en foodprocessor. Smelt smør og bland smør, kiks og mandler godt sammen. Beklæd en springform på 18-22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.

Flødeostecreme
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter og smelt den over vandbad. Tag vandbadet af varmen, så snart husblassen er smeltet. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen. Kom 2 spsk ostecreme i den smeltede husblas og rør det sammen. Vend blandingen i skålen med flødeostcreme og rør det sammen. Sæt kageplast i kanten af formen. Fordel flødeostcremen oven på kiksebunden og sæt kagen på køl i min. 4 timer.

Jordbærgelé
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Kog jordbær, vand, citronsaft og -skal og den tomme vaniljestang fra cremen op. Skru ned og lad det trække i 10 minutter. Si saften fra og kom den i gryden sammen med sukker. Varm saften op til lige under kogepunktet. Vrid vandet fra husblas, kom den i gryden og rør godt. Lad saften køle af og hæld den derefter over kagen. Stil kagen på køl i min. 3 timer.

Skær rundt langs kanten af kagen, mens du fjerner kageplasten. Pynt med jordbær og mynte inden servering.